„Transilvania interetnică” – ciclu de prelegeri istorice pentru clasele gimnaziale este un proiect educativ, care desfășoară dezbateri despre istoria interetnică a Transilvaniei bazată pe date și informații adunate din publicații de specialitate germane. Aceste dezbateri sunt prezentate și susținute de către jurnalistul Horia Krauss, președintele asociației, și se adresează copiilor din clasele cu predare în limba română, într-un cadru organizat în parteneriat cu școlile covăsnene. 

Aceste acțiuni sunt interactive și oferă posibilitatea creerii de dialoguri sociale, dar în același timp se organizează un eveniment cu invitații și premii pentru elevi. Astfel în trei școli gimnaziale din localitățile Sfântu Gheorghe și Covasna se vor organiza prelegeri cu elevi ca participanți activi.

La desfășurarea prelegerilor cu tematică istorică interetnică se vor organiza concursuri de participare prin intermediul chestionarelor cu întrebări despre tema dezbătută.

În urma unei tombole, la care vor participa chestionarele corecte, poți câștiga una dintre statuetele asociației noastre reprezentând grupul interetnic transilvănean.

Școala gimnazială Avram Iancu - Covasna

Colegiul național Mihai Viteazul - Sf. Gheorghe

Proiect realizat de Asociația interetnică Transilvania KULT 7
cu cofinanțarea Consiliului Județean Covasna

Asociația interetnică Transilvania KULT 7